Vingars förlag

Bokserien ”I trygg famn”

Bokserien ”I trygg famn” förenar kärleksromaner av hög kvalitet. Författaren Johanna Jensen blandar sin egen biografi med sina hemliga drömmar och en bra portion psykologisk kunskap, för att skapa romanernas autentiska karaktärer. Dessa älskvärda människor brottas med svårigheter och hjälper varandra igenom dem. Kärlek övervinner alla skillnader i ålder, tro eller icke-tro, härkomst eller sexuell läggning. Det är svårt att lägga romanerna ifrån sig innan man vet hur karaktärerna har klarat sig.

På okänd väg

Bokomslag På okänd väg (e-bok)

Vid första dejten frågar Malin Albrecht om han är pedofil. Senare erkänner hon att hon hade valt honom i alla fall, även om han hade svarat ja på frågan. Deras kärlek blir snart total, omfattar kropp och själ, är ett förhållande som mellan pojk- och flickvän och mellan fader och dotter på en gång. Omedelbart blir Albrecht misstänkt för sexuella övergrepp mot barn. Albrecht och Malin blir separerade och hamnar mellan kugghjulen av ett fyrkantigt samhälle. ”Det var alltid jobbigt när barnen inte ville underordna sig barnahusets pedagogiska koncept” konstaterar polisen efter en intervju där Malin inte fick säga det hon ville. Men Malin ger inte upp. ”Du får inte underskatta mig”, har den späda och till synes skyddslösa flickan varnat Albrecht redan vid första dejten, och vi får uppleva hur hon går sin väg mot alla odds. På vägen får vi ta del av hennes helt egna sätt att hämta tröst ur bibeln. Och av betydelsen av vänskap. Berättelsen följer Malin intill vuxenåldern, när även klasskamraten Ylva vävs in i Albrechts och Malins historia. Plötsligen står kärleken inte bara inför yttre utan även inre utmaningar.

Nu i bokhandeln. Beställ den tryckta utgåvan eller e-boken (länkar till Adlibris). Det finns även smakprov av den tryckta boken och till nedladdning i Epub-formatet.

Mördarens dotter

Författaren Schäng Raderberg tillbringar sin semester i norska fjällen. Vad som var tänkt vara en ensam och stillsam resa blir snart dramatiskt, när hans vägar korsas med Rebeckas.

Giraff-flickan

Hon stod före honom i kassakön: Den späda flickan från någonstans i Afrika vars hy hade oregelbundna mörka och ljusa fläckar. Denna 13-åriga flicka berör inte bara Thorsten, utan flera vuxna dras in i ett nätverk av nära relationer. Flickan är full av kärlek och förtroende, men går det att hålla fast en giraff i savannen? En roman om kärlek som är starkare än döden.