Vingars förlag

Bokserien I trygg famn

Bokserien I trygg famn förenar två kärleksromaner av hög kvalitet. De har ett sammanhang, men går bra att läsa oberoende av varandra. Författaren Johanna Jensen, docent i psykologi, lever sig in i karaktärernas öden, personligheter och relationer. Hon skildrar älskvärda människor som brottas med svårigheter och hjälper varandra igenom dem. Kärlek och vänskap övervinner alla skillnader i ålder, tro eller icke-tro, härkomst eller sexuell läggning. Det är svårt att lägga romanerna ifrån sig innan man vet hur karaktärerna har klarat sig.

Mördarens dotter

Bokomslag Mördarens dotter

När författaren Schäng Raderberg och gymnasietjejen Rebecka Johansson råkar mötas på en utflyktsbåt i Norge en solig semesterdag, anar de inte att de ska lägga sina liv i varandras händer samma dag. Går det att bistå och älska varandra, trots åldersskillnaden och att den ena är frisinnad och den andra traditionell kristen? Att vara på flykt från polisen gör inte saken enklare. Och det slutar inte där…

”En historia är färdigtänkt när den har tagit den sämsta möjliga vändningen.” (Friedrich Dürrenmatt)
”Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.” (1 Korinthierbrevet 13:13)

Mördarens dotter är erotisk och teologisk, moralisk och vidsynt, skoningslös och full av kärlek, bortom konventioner om ålder eller kön. Debutromanen På okänd väg handlade mycket om Johanna Jensens förflutna. Mördarens dotter är hennes testamente.

Beställ boken hos Bokus eller någon annan bokhandel.

På okänd väg

Bokomslag På okänd väg (e-bok)

Ny, utvidgad upplaga förväntas komma ut under första halvåret 2021.

Vid första dejten frågar Malin Albrecht om han är pedofil. Senare erkänner hon att hon hade valt honom i alla fall, även om han hade svarat ja på frågan. Deras kärlek blir snart total, omfattar kropp och själ, är ett förhållande som mellan pojk- och flickvän och mellan fader och dotter på en gång. Omedelbart blir Albrecht misstänkt för sexuella övergrepp mot barn. Albrecht och Malin blir separerade och hamnar mellan kugghjulen av ett fyrkantigt samhälle. ”Det var alltid jobbigt när barnen inte ville underordna sig barnahusets pedagogiska koncept” konstaterar polisen efter en intervju där Malin inte fick säga det hon ville. Men Malin ger inte upp. ”Du får inte underskatta mig”, har den späda och till synes skyddslösa flickan varnat Albrecht redan vid första dejten, och vi får uppleva hur hon går sin väg mot alla odds. På vägen får vi ta del av hennes helt egna sätt att hämta tröst ur Bibeln. Och av betydelsen av vänskap. Berättelsen följer Malin intill vuxenåldern, när även klasskamraten Ylva vävs in i Albrechts och Malins historia. Plötsligen står kärleken inte bara inför yttre utan även inre utmaningar.