Vingars förlag

Bokserien I trygg famn

Bokserien I trygg famn förenar två kärleksromaner av hög kvalitet. De har ett sammanhang, men går bra att läsa oberoende av varandra. Författaren Johanna Jensen, docent i psykologi, lever sig in i karaktärernas öden, personligheter och relationer. Hon skildrar älskvärda människor som brottas med svårigheter och hjälper varandra igenom dem. Kärlek och vänskap övervinner alla skillnader i ålder, tro eller icke-tro, härkomst eller sexuell läggning. Det är svårt att lägga romanerna ifrån sig innan man vet hur karaktärerna har klarat sig.

På okänd väg

Bokomslag På okänd väg

Andra upplagan med författarens efterord

På okänd väg är en annorlunda kärleksberättelse. Den handlar om att våga lita på kärleken, hur ovanlig den än kan vara.

Albrecht är en framgångsrik revisor med internationella affärskontakter, men han är ensam och bär på tunga minnen. Malin är också ensam och dessutom inte älskad av sina föräldrar. Ylva har det svårt att våga berätta om sina bekymmer. Hellre åker hon omkring med sin gamla lastbil och finner tröst i motorns trygga ljud. Men alla tre är modiga när det behövs — och de tar hand om den som behöver det …

I sitt efterord berättar Johanna Jensen hur romanens karaktärer hjälpte henne hitta sin egen okända väg.

”Jag har sällan blivit så tårögd så ofta av en bok.” (manlig läsare)

”Fick tända om vedspisen flera gånger dagligen, eftersom jag glömde fylla på ved — uppslukad av manuset!” (språkgranskaren)

Romanen finns både som mjukband och e-bok i bokhandeln och i förlagets egen webbshop:

Mördarens dotter

Bokomslag Mördarens dotter

När författaren Schäng Raderberg och gymnasietjejen Rebecka Johansson råkar mötas på en utflyktsbåt i Norge en solig semesterdag, anar de inte att de ska lägga sina liv i varandras händer samma dag. Går det att bistå och älska varandra, trots åldersskillnaden och att den ena är frisinnad och den andra traditionell kristen? Att vara på flykt från polisen gör inte saken enklare. Och det slutar inte där…

”En historia är färdigtänkt när den har tagit den sämsta möjliga vändningen.” (Friedrich Dürrenmatt)
”Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.” (1 Korinthierbrevet 13:13)

Mördarens dotter är erotisk och teologisk, moralisk och vidsynt, skoningslös och full av kärlek, bortom konventioner om ålder eller kön. Förutom att berätta en spännande historia, går den till botten med livs- och samhällsfrågor i vår tid. Debutromanen På okänd väg handlade mycket om Johanna Jensens förflutna. Mördarens dotter är hennes testamente.

Romanen finns både som mjukband och e-bok i bokhandeln och i förlagets egen webbshop: