Vingars förlag

Förlagets författare

Johanna Jensen har i augusti månaden 2016 publicerat sin debutroman På okänd väg (andra upplagan 2021) som är första av två romaner i serien I trygg famn. I juni 2018 följde hennes andra roman Mördarens dotter. Senare publicerade hon den kortare kriminalromanen Liv och den döde som ringde ett samtal (e-bok). Den vävar ihop berättelsen om brott med historian om karaktärernas relationer. Sedan följde Längtan hem, en science fiction-berättelse om att hitta något helt annat än det man trodde sig att sakna. Den senaste romanen är Storm över Slagsö, ett kriminaldrama och en coming of age-roman om två tjejer på en ö i Stockholms skärgård.

Johanna hade aldrig tänkt bli författare, tills hon en kväll satte sig vid datorn och började skriva ner en historia som hon hade haft i sina tankar under flera år. Fyra månader senare var På okänd väg klar.

– Jag kände mig inte som en författare, snarare som en barnmorska som hjälper en historia till liv, berättar Johanna.

Johannas roman blev så mycket mer än bara en spännande berättelse. Den gjorde att hon påbörjade sin egen okända väg och så småningom kom ut som transkvinna, där hennes pseudonym ”Johanna” blev till hennes riktiga namn.

Hennes andra roman Mördarens dotter är också mer än en spännande berättelse. Den går djupt in i karaktärernas själar, berättar om hur de utvecklas tack vare sina relationer, och på vägen resonerar Johanna om allt från teologi och etik till samhällets brinnande frågor.

– Det är därför jag säger att Mördarens dotter är mitt testamente. Det återger mina svar på frågorna så långt som jag hittills har kommit. Och det inbjuder läsarna till att tänka vidare.

Följ och lär känna Johanna på Facebook: www.facebook.com/johanna.jensen.568

Du kan mejla henne till johanna@vingarsforlag.se.